Heëlesje Mülkes…

De dichter schrijft niet alleen maar over zijn stad Heerlen. Het merendeel van de gedichten van Harrie Sevriens gaat over relaties, of juist het stuklopen of geen kans hebben daarvan. En over mensen zoals jij en ik. Bladzijde na bladzijde rijgen de gedichten zich aaneen. Soms bestaand uit twee regels, een ander opgebouwd uit meerdere verzen; maar nooit zonder boodschap of missie. Want van meet af aan is het duidelijk, dat de dichter mensen aan het denken wil zetten en ze aan het lachen wil maken. En wie eerlijk is, moet tijdens het lezen toegeven, eigenlijk om zichzelf te lachen. Hoewel het boek te koop en te lezen is door eenieder die maar wil, draagt Sevriens de bundel speciaal op aan zijn dochter Nadine.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Voor Nadine

Een kusje is soms koel

Ee Heëlesje mülke nooit

Dat is het aparte gevoel

waarin ieder ontdooit

In 2010 werd Sevriens officieel uitgeroepen tot stadsdichter van Heerlen; op 31 december 2012 loopt deze termijn voor hem ten einde. Amber-Helena Reisig volgt hem op. Cultuurwethouder Barry Braeken verwoordt het tijdens de presentatie van het boek tijdens de jaarlijkse LiLiLi-daag in het Heerlense Cultuurhuis, als volgt: “Je bent en blijft de eerste stadsdichter van Heerlen, een heel bijzondere plek in de rij van stadsdichters die nog komen gaan.”

Harrie Sevriens gaf de opmaat aan, vele stadsdichters zullen het werk voortzetten. “Zijn werken vormen samen met de werken van de komende stadsdichters een mooi geschreven portret van onze stad”, meent de wethouder. Maar het afscheid van Sevriens als stadsdichter betekent niet zijn afscheid als dichter. Zijn ronde door de stad blijft dezelfde, zijn ogen blijven observeren en zijn pen blijft schrijven, ook op een bierviltje als papier even niet voorhanden is…lees verder op www.zwartgoud.net.

Dit bericht is gepubliceerd op 8 november 2012 om 13:25 en is opgeslagen onder Artikelen. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: